Recepty » Kuřecí maso » Kuře s citronem a pomerančem

Kuře s citronem a pomerančem

Kuře pečené na citronu, pomeranči, tymiánu a bazalce. Podáváme s bramborami.

Suroviny:
1 kuře
1 citron
1 pomeranč
1 lžička bazalky
1 lžička tymiánu
pepř
sůl
50 g másla
0,3 l bílého vína
bobkový list

Postup přípravy

Z 25 g másla, pepře, soli, poloviny tymiánu a bazalky si vytvoříme ochucené máslo. Na kuřeti nazdvihneme u prsou opatrně kůži a vetřeme do míst připravené máslo. S druhou části másla potřeme povrch kuřete, posypeme trochu tymiánem a bazalkou, opepříme a osolíme. Dovnitř kuřete dáme bobkový list a trochu tymiánu. Dáme do pečící mísy, polijeme šťávou z jednoho pomeranče a jednoho citronu. Podlijeme vínem, přikryjeme a dáme péct do trouby asi na 1 - 1,25 h. V případě potřeby můžeme trochu podlít vývarem nebo vodou. Na závěr poklici odklopíme a necháme krátce péct, aby kuře mělo křupavý povrch. Podáváme s bramborami.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Kuřecí řízky v žampionové směsi

» Kuřecí prsa na roštu

» Italské kuře

» Kuřecí přírodní s česnekem

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2019 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt