Recepty » Drůbež » Játra na slanině
Připravíme si játra na slanině s houbami. Místo slaniny můžeme použít anglickou slaninu nebo vepřový bok. Je to levné a objemné jídlo a vystačí na dost porcí. Při použití nasbíraných hub a domácí zeleniny lze udělat jídlo ještě levněji.
Suroviny:
0,5 kg jater (kuřecích, vepřových, krůtích)
100 g slaniny, anglické slaniny nebo pečeného vepřového boku
1 lžíce majoránky
1 lžička drceného kmínu
pepř a sůl podle chuti
1 cibule
3 stroužky česneku
1 paprika
200 g hub případně žampionů
2 lžíce mouky rozmíchané v teplé vodě
olej
Játra nakrájíme na asi 2 cm kousky a zbavíme je blan a žil. Cibuli, česnek a papriku nakrájíme na kostičky, houby na plátky. Slaninu, anglickou slaninu nebo vepřový bok nakrájíme asi na 1 cm kousky. Na pánev nalijeme olej na dno. Restujeme nejprve cibuli a česnek, přidáme slaninu, bok nebo anglickou slaninu. Několik minut opékáme a pak přidáme játra. Opékáme ze všech stran do doby, dokud nejsou krvavá. Osolíme a opepříme, přidáme houby a lžičku drceného kmínu. Zalijeme vodou a dusíme přikryté poklicí asi 20 minut. Potom přidáme nakrájenou papriku, majoránku a dusíme ještě asi 10 minut. Nakonec zahustíme připravenou moukou rozmíchanou v teplé vodě dohladka. Promícháme a necháme ještě prohřát. Případně ještě dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží. Můžeme posypat nasekanou petrželovou natí.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
» Svíčková na smetaně z vepřové kýty
» Kýta na žampionech s omáčkou
» Obalované rybí filé s česnekem
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt