Recepty » Cukroví » Hříbky z kokosu polité čokoládou
Cukroví v podobě hříbků z kokosového těsta a polité bílou a hnědou čokoládou.
Suroviny na těsto:
moučkový cukr 160 g
máslo 300g
strouhaný kokos 170 g
půl lžičky skořice
vejce 1ks
hladká mouka 330 g
citronová kůra
Suroviny na polevu a krém:
bílá a hnědá čokoláda
80 g másla
50 g moučkového cukru
100 g kokosu
1 dl mléka
Nejprve vypracujeme těsto ze surovin na něj určených. Máslo by mělo být měkké. Těsto necháme odpočinout v lednici přibližně hodinu. Poté jej rozválíme a vykrajujeme formou s motivem houby. Pokládáme na plech a poté v rozpálené troubě pečeme do žluta, přibližně při 180°C nebo dle zkušeností s konkrétní troubou. Pozor, ať se cukroví nespálí, je to hned.
Pro spojení si připravíme krém, který vytvoříme z dalších surovin. Nejprve máslo smícháme s cukrem dohladka. Mléko přivedeme k varu. Přisypeme strouhaný kokos a krátce ještě nahříváme. Odstavíme a když je kokos s mlékem chladný, přidáme k nim máslo s cukrem. Tímto krémem spojíme hříbky k sobě. Nakonec si rozehřejeme čokoládu a hnědou potřeme hlavy hub a na nohy použijeme bílou čokoládu. Kdo chce mít hříbky dokonalé, může si nohy, lépe řečeno jejich konce, ještě obalit v obarveném kokosu potravinářskou barvou, např. zelenou.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt