Recepty » Vepřové maso » Vepřové v žampionové omáčce
Vepřové maso s žampionovou omáčkou se smetanou. Ochucené kari kořením. Jako přílohu podáváme rýži.
Suroviny:
4 vepřové plátky (např. kotlety, kýta)
pepř
sůl
1 dl smetany ke šlehání
koření kari
150 g žampionů
citronová šťáva
1 cibule
30 g másla
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme moukou. Opečeme na pánvi na oleji z obou stran. Dáme stranou. K oleji dáme máslo, nakrájené žampiony na plátky a cibuli a osmažíme. Přidáme trochu kari koření. Podlijeme 1 dl vody a necháme asi 2 minuty prohřívat. Poté přilijeme smetanu, osolíme a několik minut mícháme. Na závěr pokapeme citronovou šťávou. Na talíř dáme maso, zalijeme omáčkou a podáváme s rýží.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt