Recepty » Polévky » Pórková polévka
Polévky jsou stále oblíbené a lze je připravit z nejrůznějších surovin. Zelenina je nejčastější surovinou, a tak můžeme použít třeba pórek.
Suroviny:
1 středně velký pór
2 dkg másla + olej
1 lžička koření Podravka
sůl, pepř
mouka hladká
3 housky nebo rohlíky
2 lžíce sladké smetany
2 žloutky
Pórek nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle (přidáme trochu oleje, aby se máslo nespálilo). Dále přidáme 1 vrchovatou lžíci mouky, ještě trochu opečeme a přilijeme asi 1 a ½ l vody. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, a nasypeme podravku. Vaříme asi 15 minut než pórek změkne. Nakonec přidáme žloutky smíchané se smetanou, promícháme aby se žloutky nesrazily. Podáváme s osmaženou nakrájenou houskou. Housky nakrájíme na kostičky a osmažíme na oleji dorůžova.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
» Kýta na žampionech s omáčkou
» Svíčková na smetaně z vepřové kýty
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt