Recepty » Nápoje » Ovocná šťáva

Ovocná šťáva

Suroviny:
na 1 dávku
2 kg ovoce
1 l vody
3 dkg kyseliny citronové
1 kg cukru krystalu
1/3 sáčku petolu (konzervační přípravek)

Postup přípravy

Oprané ovoce dáme do nádoby z umělé hmoty nebo smaltované. Zalijeme vodou a zasypeme kyselinou citronovou. Promícháme a necháme 24 hodin louhovat. Druhý den pečlivě procedíme, vymačkáme přes plátno. Vzniklou šťávu rozmícháme s cukrem a to v poměru 1 l šťávy a 1 kg cukru a přidáme petol. Cukr necháme rozpustit, za občasného míchání, nejlépe do druhého dne. Vznikne čistá šťáva, kterou přelijeme do lahví a uzavřeme víčkem. Můžeme použít černý, červený nebo bílý rybíz, třešně, višně, jahody, kiwi. Šťávu uchováváme na chladném tmavém místě.

Diskuse k článku (0)


Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt