Recepty » Kuřecí maso » Nedělní oběd z jednoho pekáče
Suroviny:
1 kg brambor (i více)
1 balíček kuřecích řízků
1 balíček drůbežích jater (kuřecí, krůtí)
3 cibule
2 papriky
malá rajčátka
sůl, pepř
trochu oleje
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, omyjeme, osušíme a dáme na plech. Osolíme a zakápneme olejem. Dáme do trouby asi na ¼ hodiny. Mezitím nakrájíme na poloviny kuřecí řízky, játra. Vyndáme brambory, navrch dáme maso, játra, rajčátka, na délku nakrájíme papriky a cibuli. Osolíme, opeříme a ještě pokapeme olejem. Dáme zpět do trouby a pečeme ještě asi 45 minut, dokud brambory, zelenina a maso nejsou měkké. Rozdělíme na talíře, ozdobíme syrovou zeleninou a petrželkou. Kdo má zájem, můžeme si pokrm ještě ozdobit tatarkou. Dobrou chuť.
Diskuse k článku (1)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt