Recepty » Zavařování
Jestliže se nám vydatně urodily cukety, můžeme je použít pro přípravu náplně např. do koláčů a moučníků. A protože jablka jsou stále dražší, lze využít tento recept, který nám cenu jablek trochu zmírní.
Suroviny:
5 velkých jablek
1 velká cuketa
asi 100g cukru krupice (podle kyselosti jablek)
1 lžíce citronové šťávy (též dle potřeby)
1 lžička skořice
1 vanilkový cukr
50g rozinek
Jablka oloupáme a nastrouháme na hrubém struhadle, rovněž tak oloupanou a jaderníku zbavenou cuketu. Přidáme cukr, vanilkový cukr a skořici. Dáme do nádoby, ve které směs budeme vařit. Přidáme asi 1 dl vody a dusíme asi 30 minut nebo do vyvaření tekutiny. Nakonec přidáme rozinky, zamícháme a vychladlé necháme do druhého dne v ledničce. Uvařili jsme vynikající jemnou náplň, třeba na takový koláč, jako je na obrázku nebo jako náplň do buchet apod. Co nespotřebujeme, uchováme v sáčku v mrazáku.
Diskuse k článku (0)
Reklama
Reklama
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou