Recepty » Kuřecí maso » Mexická kuřecí stehýnka
Pikantní stehýnka z kuřecího masa na mexický způsob.
Suroviny:
Kuřecí stehýnka spodní asi 8ks (2 ks na osobu)
2 lžíce oleje
2 lžíce sojovky
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce solamylu
1 lžíce kečupu (pálivého)
1 lžička cukru
1 lžička sypké papriky
pepř
chilli koření podle chuti
2 cibule
2 stroužky česneku
Maso omyjeme, očistíme, osušíme a dáme do zapékací misky. Olej, sojovku, citronovou šťávu, solamyl, kečup, cukr, papriku, pepř, chilli smícháme na hustou kaši. Marinádou hojně natřeme maso a necháme alespoň 3 hodiny marinovat, možné i přes noc. Potom mezi maso rozložíme čtvrcenou cibuli a česnek, ještě posypeme chilli, trochu podlijeme vodou a necháme upéct doměkka. Zbylou marinádou potíráme maso během pečení. Podáváme s čerstvým zeleninovým salátem, opečenými bramborami, nebo s bílým chlebem. Jídlo by mělo pálit, jako v Mexiku.
Diskuse k článku (0)
» Kuřecí směs na čínský způsob
» Kuřecí plátky zapečené s bramborami
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Jablkový moučník s čokoládou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt