Recepty » Hovězí maso » Hovězí na česneku
Maso připravené na česneku podávané s rýží.
Suroviny:
cca 1 kg nejlépe předního hovězího masa (může být i zadní)
1 cibule
5 stroužků česneku
sůl
pepř
olej
vařená vajíčka podle počtu osob
Maso očistíme a osušíme. Prolisujeme česnek, vetřeme do masa, maso osolíme, opepříme a necháme asi 2 hodiny odležet. Poté dáme do pekáčku s horkým olejem a orestujeme ze všech stran. Vyndáme a na výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Pak vložíme maso, zalijeme vodou asi do poloviny a dáme péct do trouby. Občas obrátíme. Když je maso měkké, vyndáme a šťávu trochu zahustíme moukou. Maso nakrájíme na plátky. Podáváme s dušenou rýží a obložíme čtvrtkou vajíčka.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Kuřecí maso cacciatore s bazalkou a oreganem
» Libové vepřové na česneku s bramborami
» Minutka z kotlety (nebo z kuřecího)
» Kotlety s česnekem a paprikou
» Těstoviny s kuřecím a vajíčky
» Kuřecí směs na česneku s těstovinami
Copyright © 2010 - 2022 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt