Recepty » Hovězí maso » Hovězí steak

Hovězí steak

Hovězí steak s bylinkami, barevným pepřem a jako příloha bramborové nebo cuketové hranolky.

Suroviny:
2 plátky hovězího masa vhodné na steak
1 lžička solamyl
3 lžíce sójové omáčky
20 kuliček barevného pepře
Oregáno 20 lístků
Tymián 10 snítek
Koření na steak
cuketa
sůl
koření na americké brambory

Postup přípravy

Na maso dáme lžičku solamylu , 3 lžíce sójové omáčky, 20 kuliček rozdrceného barevného pepře, čerstvé nasekané bylinky nebo sušené a posypeme na povrchu kořením na steak. Necháme den marinovat v chladu. Na pánvi rozehřejeme olej a maso opékáme 4 minuty z každé strany. Potom dáme do vyhřáté nádoby a počkáme několik minut až se opečou hranolky. Cuketové děláme podobně jako bramborové. Cuketu oloupeme, zbavíme měkkého středu a nakrájíme cuketu na hranolky. Na pánvi rozehřejme olej, přidáme cuketu, osolíme, posypeme kořením na americké brambory a opékáme asi deset minut. Když začnou hranolky zlátnout, nasypeme na talíře a podáváme s připraveným masem.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Roštěná s žampiony

» Zadní hovězí se zeleninou a houbami

» Bylinková minutka z kotlet

» Hovězí na pepři a žampionech

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2021 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt