Recepty » Vepřové maso » Přírodní řízky s žampiony

Přírodní řízky s žampiony

Maso z vepřových kotlet upravené jednoduchým způsobem s žampiony a podávané s bramborami.

Suroviny:
4 vepřové kotlety bez kosti
1 balení žampionů (250g)
sójová omáčka
olej
sádlo
pepř
sůl
1 cibule
hladká mouka
sladká červená paprika
zelená petržel

Postup přípravy

Připravíme si maso, které nejprve omyjeme a osušíme. Poté ho naklepeme, posypeme pepřem, solí a červenou paprikou. Potřeme olejem a necháme přibližně 2 hodiny odležet. Mezitím si nakrájíme žampiony na plátky a cibuli na kolečka. Maso zaprášíme trochou hladké mouky. Necháme na pánvi rozehřát sádlo nebo vhodný olej a necháme maso krátce opéct z obou stran. Poté dáme maso stranou a do pánve dáme cibuli a žampiony. Opékáme a po chvilce přidáme podle chuti trochu sójové omáčky. Ještě chvíli opékáme a pak ke směsi přidáme zpět maso. Podlijeme vodou a dusíme vše dohromady přiklopené poklicí tak dlouho, dokud není maso měkké. Jako přílohu si připravíme hranolky, opečené nebo vařené brambory, které posypeme nasekanou petrželí.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Kotlety na hořčici

» Maďarské kotlety

» Cibulové řízky

» Závitky z kýty s bramborákem

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt