Recepty » Hovězí maso » Znojemská hovězí pečeně

Znojemská hovězí pečeně

Suroviny:
1 kg hovězího masa (může být i vepřová plec)
1 mrkev
kousek celeru
kousek slaniny
2 nožky párku
2 sterilované okurky
sůl, pepř, paprika sladká
1 cibule

Postup přípravy

Maso očistíme, osušíme a protáhneme párkem, mrkví, celerem a slaninou. Osolíme, opepříme, a promneme sladkou paprikou. Orestujeme na osmažené cibulce, podlijeme vodou nebo vývarem a dáme do trouby asi na 200°C. Upečeme do měkka. Maso nakrájíme na plátky a necháme v teple. Výpek podle potřeby dolijeme tekutinou, zahustíme troškou hotové jíšky a nakonec přidáme nakrájenou sterilovanou okurku. Podáváme s rýží, možno i s jemným houskovým knedlíkem.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Hovězí na způsob zvěřiny

» Svíčková pečeně na smetaně

» Španělské ptáčky

» Guláš s hříbky a zelenými paprikami

» Čevabčiči

» Segedínský guláš

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt