Recepty » Vepřové maso » Zbojnický vepřový guláš

Zbojnický vepřový guláš

Guláš na zbojnický způsob s cibulí, paprikami, hráškem a jako přílohu si připravíme rýži.

Suroviny:
700 g vepřové plece nebo kýty
olej 3 lžíce
100 g žampionů
1 cibule
4 papriky
4 lžíce sterilovaného hrášku
1 konzerva sekaných rajčat
škrobová moučka
sůl
trochu pálivé papriky

Postup přípravy

Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky nebo menší kostky. Osolíme a lehce zaprášíme škrobovou moučkou. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, žampiony na plátky, papriky na proužky. Nejprve maso opečeme na 2 lžících oleje, podlijeme trochu vodou a dusíme, dokud není maso měkké. Potom si připravíme směs zeleniny a žampionů. Nejprve zpěníme na malém množství oleje cibuli, přidáme žampiony, krátce opékáme, potom přimícháme papriky, rajčata a hrášek. Osolíme, v případě, že nemáme čerstvou pálivou paprikou, přisypeme trochu mleté pálivé papriky a dusíme směs, dokud není zelenina měkka. Smícháme s masem, trochu prohřejeme a podáváme s rýží.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Guláš z jater a paprik

» Kotlety na hořčici

» Závitky z kýty s bramborákem

» Vepřové v žampionové omáčce

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt