Recepty » Vepřové maso » Závitky z kýty s bramborákem

Závitky z kýty s bramborákem

Vepřové závitky s anglickou slaninou, se zelím a jako příloha bramborák.

Suroviny:
1 kg vepřové kýty
0,5 kg kysaného zelí
plátky anglické (dle počtu)
párek do závitků (dle počtu)
pepř
sůl
bobkový list
francouzská hořčice
drcený kmín
sádlo
2 cibule
trochu špeku
vývar nebo 1 masox

Postup přípravy

Nejprve si připravíme maso. Rozřízneme rovnoměrně na plátky, ze kterých se budou moci připravit závitky. Naklepeme je na tenké plátky, osolíme a opepříme. Každý kus natřeme hořčicí, dáme anglickou, přidáme zelí a párek a trochu drceného kmínu. Zavineme do závitku a zajistíme provázkem nebo jehlici, aby se nerozbalily. Nakrájíme na kostičky špek a cibuli. V kastrolu rozehřejeme sádlo (případně vhodný olej) a vložíme nakrájený špek a cibuli, které restujeme. Přidáme závitky a opékáme ze všech stran. Poté podlijeme vývarem nebo přidáme masox a bobkový list. Přikryjeme poklici a necháme péct do změknutí masa. Ke konci vložíme část zelí, které nám zbylo a necháme ještě chvíli prohřát. Vzniklou omáčku zahustíme trochou hladké mouky, kterou nejprve rozmícháme ve studené vodě. Mezitím si připravíme jako přílohu bramboráky.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Vepřové na zelenině a česneku

» Maďarské kotlety

» Cibulové řízky

» Marinované vepřové kotlety

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt