Recepty » Přílohy » Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Jako přílohu si lze zapéct brambory s kysaným zelím a na dochucení prokládat cibulí. Brambory je poté možné konzumovat samostatně či jako pokrm k masu.

Suroviny:
6 větších brambor
2 cibule
sáček kysaného zelí
sůl, pepř, cukr

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme. Nakrájíme na plátky. Cibuli také nakrájíme na plátky. Zelí trochu propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vyšší zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno dáme brambory, pak vrstvu zelí, cibuli a zase brambory. Pokračujeme ve vrstvení, navrch končíme bramborami. Vrstvu brambor osolíme a opepříme, vrstvu zelí trochu osladíme cukrem. Pečeme v troubě při teplotě 200°C asi půl hodiny.

Tyto zapékané brambory můžeme jíst samostatně nebo k pečenému masu, grilované uzenině nebo pečeným jitrnicím.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Bramboráčky jako příloha

» Cuketové zelí

» Dušený špenát

» Paella s vepřovým podle mě

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt