Recepty » Hovězí maso » Zadní hovězí se zeleninou a houbami

Zadní hovězí se zeleninou a houbami

Pečené zadní hovězí se směsí zeleniny, hub a koření s bramborovým knedlíkem.

Suroviny:
1 kg hovězího zadního masa
několik bobkových listů
sůl
pepř
tymián
špek
několik dl hovězího vývaru
několik kuliček jalovce
olej
3 lžíce kečupu
150 g čerstvých nebo mražených nakrájených hub
2 cibule
2 lžíce sádla
2 – 3 mrkve
1 petržel

Postup přípravy

Maso si připravíme den předem. Prošpikujeme špekem, v oleji rozmícháme sůl, pepř, přidáme tymián a směsí potřeme maso. Přidáme ještě bobkový list a jalovec. Dáme do chladu do lednice do příštího dne.

Dále si na kolečka nakrájíme mrkev a petržel a na kostičky cibuli. Zeleninu opečeme na pánvi na rozehřátém sádle. Jakmile zelenina chytne barvu, dáme ji stranou a na pánvi opečeme maso ze všech stran. Maso dáme do pekáče, poté k němu přidáme kečup, dáme zpět opečenou směs zeleniny, zamícháme, přidáme vývar, rozmrazené houby, přiklopíme a pečeme v troubě na 220°C. Přibližně po hodině teplotu trochu snížíme na přibližně 200°C. Nezapomeneme maso podlévat a otáčet. Pečeme do změknutí asi přibližně 2 hodiny. Když je maso měkké, nakrájíme ho na plátky a promícháme se směsí zeleniny a hub. Podáváme s bramborovým knedlíkem.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Hovězí maso s limetkovou šťávou

» Maďarský guláš

» Roštěná s žampiony

» Hovězí placky z mletého masa

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt