Recepty » Mleté maso » Veselá skotská vejce z Krkonoš

Veselá skotská vejce z Krkonoš

Z mletého masa, vajec a nakrájené zeleniny si připravíme skotská vejce, ozdobené např. do veselé podoby.

Suroviny:
½ kg mletého vepřového masa
6 natvrdo uvařených vajec
4 vejce syrová
asi 5 stroužků česneku
1 cibule
sůl, pepř, majoránka
mouka, strouhanka
100 % tuk na smažení
1 sáček oliv
rajčata
okurky

Postup přípravy

Maso dáme do misky, zalijeme mlékem asi 1 dl, přidáme 2 vejce, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, pepř. Promícháme, případně přidáme strouhanku na zahuštění a utvoříme pevní těsto. Do této hmoty zabalíme vejce, obalíme v trojobalu a smažíme na větším množství tuku, aby se koule propekly. Rozkrojíme na poloviny. Podáváme s vařenými bramborami a ozdobíme olivami, rajčaty a případně jinou zeleninou. Použít lze i tatarskou omáčku.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Holandské řízečky

» Zelné závitky

» Mletý řízek se smetanou

» Sekaná na velikonoční způsob

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt