Recepty » Vepřové maso » Vepřové ragú s mrkví

Vepřové ragú s mrkví

Ragú z vepřového masa s mrkví, rajčatovým pyré a s tymiánem. Jako příloha rýže.

Suroviny:
700 g vepřového masa např. plecko nebo kýta
1 – 2 cibule podle velikosti
5 stroužků česneku
2 lžíce octa balsamiko
zelená petržel několik snítek
bobkový list
sůl
pepř
1 lžička tymiánu
1 balení rajčatového pyré
lžička cukru
1 pórek
olej (olivový, řepkový nebo slunečnicový)
trochu pálivé papriky (podle chuti)
3 střední mrkve

Postup přípravy

Nejprve si omyjeme a očistíme zeleninu. Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev, česnek a pórek nakrájíme na plátky. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Na plotně rozehřejeme v pekáči trochu oleje a opékáme na něm maso. Potom přidáme zeleninu (cibuli, mrkev, pórek) a dál opékáme. Přitom směs mícháme, aby se nepřipálila.

Přisypeme česnek, po chvilce přimícháme rajčatové pyré, ocet balsamiko, nasekanou petržel, tymián, cukr a bobkový list. Potom osolíme a opepříme a lehce dochutíme pálivou paprikou. Promícháme, přiklopíme poklicí a dusíme asi 10 minut. Potom dáme do trouby a pečeme asi 20 minut. Když je maso měkké, podáváme společně s přílohou, např. s rýží nebo s těstovinami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Kotlety na hořčici

» Přírodní řízky s žampiony

» Vepřové v žampionové omáčce

» Kotlety po myslivecku

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2018 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt