Recepty » Vepřové maso » Vepřové v žampionové omáčce

Vepřové v žampionové omáčce

Vepřové maso s žampionovou omáčkou se smetanou. Ochucené kari kořením. Jako přílohu podáváme rýži.

Suroviny:
4 vepřové plátky (např. kotlety, kýta)
pepř
sůl
1 dl smetany ke šlehání
koření kari
150 g žampionů
citronová šťáva
1 cibule
30 g másla

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme moukou. Opečeme na pánvi na oleji z obou stran. Dáme stranou. K oleji dáme máslo, nakrájené žampiony na plátky a cibuli a osmažíme. Přidáme trochu kari koření. Podlijeme 1 dl vody a necháme asi 2 minuty prohřívat. Poté přilijeme smetanu, osolíme a několik minut mícháme. Na závěr pokapeme citronovou šťávou. Na talíř dáme maso, zalijeme omáčkou a podáváme s rýží.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Maďarské kotlety

» Závitky z kýty s bramborákem

» Přírodní řízky s žampiony

» Kotlety s nádivkou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt