Recepty » Vepřové maso » Vepřové s fazolkami a houbami

Vepřové s fazolkami a houbami

Vepřové připravené s žampiony (případně s jinými houbami), fazolkami, kořením a podávané s bramborami.

Suroviny:
1 kg vepřové plecko nebo kýta
½ lžičky kari koření
půl smetany
20 dkg žampionů
2 lžičky sladké papriky
½ lžičky pálivé papriky
1 lžička oregana
fazolky v množství podle chuti
olej
sůl
pepř

Postup přípravy

Maso omyjeme, očistíme a osušíme. Smícháme si papriky, kari koření a trochu pepře. Maso osolíme a poté ho obalíme v připraveném koření. Rozehřejeme olej na pánvi a maso chvilku restujeme ze všech stran. Dáme ho stranou a na pánvi si opečeme fazolky a houby. Směs dáme do zapékací misky, vložíme také maso, přidáme oregano, přiklopíme a pečeme v troubě asi 45 minut a podléváme vývarem nebo vodou. Pečeme do změknutí masa a na závěr přidáme smetanu a promícháme. Poté maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Vepřová plec jako srnčí

» Kotlety na česneku

» Vepřové maso po Bulharsku

» Přírodní vepřové kotlety

» Kotlety na hořčici

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt