Recepty » Vepřové maso » Vepřové maso po Bulharsku

Vepřové maso po Bulharsku

Vepřové maso na bulharský způsob s rajčaty a paprikami a jako příloha vařené brambory.

Suroviny:
0,5 kg vepřového masa, nejlépe libové jako kýta, případně plecko
½ pórku
konzerva italských rajčat (případně 3 rajčata)
3 špičaté zelené papriky
2 feferonky naložené
sůl
mletá červená paprika sladká
2 cibule
olej

Postup přípravy

Zelenina očistíme a nakrájíme, cibuli na větší kostičky, papriky na proužky, pórek na kolečka. Nejprve maso očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso nejprve restujeme. Poté ho vyjmeme a do pánve dáme zeleninu (cibuli, papriky, rajčata, pórek, feferonky), pokud nemáme rajčata v konzervě, syrová rajčata nejprve spaříme a oloupeme a nakrájíme na větší kostičky. Zeleninu dusíme do změknutí, ale ne do rozvaření. Poté vrátíme do pánve k zelenině maso, přidáme červenou mletou papriku a dusíme, aby maso bylo měkké. Podáváme s vařenými bramborami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Kotlety se šunkou

» Vepřová plec jako srnčí

» Krkovice s česnekem a cibulí

» Kotlety na česneku

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt