Recepty » Vepřové maso » Vepřové na zelenině a česneku

Vepřové na zelenině a česneku

Pečené vepřové maso s omáčkou z kořenové zeleniny, česneku, cibule, libečku a koření. Podáváme s bramborami.

Suroviny:
Vepřové maso plec nebo kýta 1 kg
cca 6 – 8 stroužků česneku
2 větší cibule
2 mrkve
celer (aby množství odpovídalo použité mrkvi)
2 snítky libečku
pepř
sůl
drcený kmín
vývar
olej

Postup přípravy

Nejprve maso očistíme, omyjeme a protáhneme co nejvíce česnekem. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na větší kousky, stejně tak i cibuli. Libeček nakrájíme nadrobno. Připravíme si pánev a dáme rozehřát olej (případně sádlo). Restujeme v pánvi maso. Vyjmeme ho a restujeme i zeleninu. Maso a zeleninu dáme do pekáče nebo zapékací misky, posypeme libečkem, zalijeme vývarem, přiklopíme a dáme do trouby péct při teplotě do 200°C, aby se maso peklo zvolna. Když je maso měkké, vyjmeme zapékací misku z trouby a dáme stranou. Zeleninu rozmixujeme ručním mixérem dohladka. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Vepřová plec jako srnčí

» Panenka na grilu jako minutka

» Kotlety na česneku

» Přírodní vepřové kotlety

» Kotlety na hořčici

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt