Recepty » Vepřové maso » Vepřové maso na houbách a víně

Vepřové maso na houbách a víně

Vepřové kotlety připravené na houbách a červeném víně, jako příloha opečené brambory.

Suroviny:
balení vepřových kotlet bez kosti
0,4 dl červeného vína
sůl
pepř
podravka
majoránka
jalovec
nové koření
300 g hub
1 velká cibule
1 rajský protlak
2 papriky libovolné barvy
3 stroužky česneku
vývar
olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké nudličky, česnek nasekáme na plátky, cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky a papriku na nudličky. Rozehřejeme olej na pánvi a orestujeme na něm maso. Přidáme cibuli, osolíme, opepříme, dámě několik kuliček jalovce a nového koření a za stálého míchání opékáme na pánvi několik minut. Podlijeme vínem, přidáme houby a papriky, protlak a dusíme. Podléváme vývarem a dusíme směs, dokud maso nezměkne. Nakonec přidáme nasekaný česnek, majoránku a podravku a necháme chvíli prohřát. Podáváme s opečenými bramborami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Vepřové v omáčce z pyré

» Kotlety na smetaně jako zvěřina

» Pikantní marinované kotlety s cuketou

» Kotlety s bylinkami a s česnekem

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2018 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt