Recepty » Vepřové maso » Kotlety na žampionech

Kotlety na žampionech

Vepřové maso s žampiony připravené jednoduchým způsobem. Jako příloha opečené brambory.

Suroviny:
4 vepřové plátky z kotlet bez kosti
200 g žampionů
olej
20 g másla
vývar
pepř, sůl

Postup přípravy

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso očistíme, omyjeme, naklepeme a nařízneme po stranách. Osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a restujeme maso s obou stran několik minut. Na druhé pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme nakrájené žampiony, restujeme, a poté podlijeme vývarem. Dáme žampiony k masu, přikryjeme poklici a asi deset minut dusíme, nakonec přidáme trochu másla. Když je maso měkké, dáme ho na talíř a podáváme s opečenými bramborami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Kotlety na česneku

» Přírodní vepřové kotlety

» Kotlety na hořčici

» Maďarské kotlety

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt