Recepty » Vepřové maso » Vepřová plec jako srnčí

Vepřová plec jako srnčí

Připravíme si vepřové maso jako zvěřinu. Použijeme k tomu koření, zeleninu, červené víno a špek.

Suroviny:
0,5 kg vepřového plecka
50 g sádla
2 mrkve
1 petržel
¼ celeru
1 cibule
2 bobkové listy
lžička cukru
nové koření 10 kuliček
rajčatový protlak lžíce
lžíce rybízové marmelády
1 dl červeného vína
ocet 1 lžička
celý pepř 10 kuliček
jalovec 10 kuliček
šťáva z poloviny citronu
20 g hladké mouky
20 g špeku
sůl

Postup přípravy

Připravíme si maso, které nejprve omyjeme a poté prošpikujeme a osolíme. Omyjeme a nakrájíme si na kostičky či plátky (může se i nastrouhat) kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer). Na plátky nakrájíme cibuli. Na pánvi s nepřilnavým povrchem necháme rozehřát 25 g sádla a restujeme zeleninu, do které přidáme cca 1 lžičku cukru, přidáme na pánev maso a malou chvilku restujeme, aby se zatáhlo. Jakmile zelenina chytne barvu, je čas přemístit ji společně s masem do pekáče. Přidáme bobkový list, pepř, nové koření, rajčatový protlak, ocet a citron. Přiklopíme poklicí a pečeme. Průběžně maso podléváme, aby se nespálilo, nezapomeneme ho obrátit, aby se propeklo ze všech stran. Poté přilijeme víno. Jakmile začíná měknout, přidáme světlou jíšku připravenou z mouky a 25 g sádla a pečeme do změknutí. Když je maso hotové, slijeme výpek do pekáče a propasírujeme zeleninu do šťávy. Přidáme k ní druhou část vína a marmeládu. Vložíme opět maso a ještě necháme prohřát na ohni. Podáváme s knedlíkem.

Diskuse k článku (1)


Související obsah

» Vepřové medailonky s nivou

» Vepřový plátek s žampiony

» Guláš na bulharský způsob

» Kotlety se šunkou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt