Recepty » Vepřové maso » Vepřová panenka s hořčičnou omáčkou

Vepřová panenka s hořčičnou omáčkou

Velmi chutné vepřové maso na hořčičné omáčce s oblíbenými kroketami.

Suroviny:
Pro 4 osoby
1 – 2 vepřové panenky
mrkev, celer, cibule
sůl, pepř
olej, citronová šťáva, pikantní hořčice

Postup přípravy

Do skleněné pečící misky urovnáme panenky, přidáme hrst strouhané zeleniny, 1 krájenou cibuli, osolíme, opepříme a zalijeme 2 lžícemi oleje a 1 lžící citronové šťávy. Na chladném místě necháme proležet do druhého dne. Tuto směs trochu podlijeme vodou a dáme upéct do trouby. Hotové maso nakrájíme na plátky, do omáčky přidáme 1 lžíci pikantní hořčice a prohřejeme. Podáváme s bramborovými kroketami, které buď můžeme koupit mražené, ale domácí chutnají lépe.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Pečené vepřové s bramborami

» Obložené kotlety

» Segedínský guláš

» Vepřová roláda

» Bramborové krokety

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt