Recepty » Vepřové maso » Vepřová kýta s pórkem a žampiony

Vepřová kýta s pórkem a žampiony

Kýta z vepřového masa připravená na žampionech a pórku. Jako příloha opečené brambory.

Suroviny:
700 g vepřové kýty
1 střední pórek
150 g žampionů
olej
1 dl bílého vína
sůl
pepř
20 g hladké mouky
vývar

Postup přípravy

Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Naklepeme paličkou a nakrájíme na nudličky. Maso osolíme, opepříme, zaprášíme moukou. Rozpálíme olej na pánvi a maso na ní opečeme. Podlijeme vínem a dusíme. Další postup záleží na kvalitě masa. Pokud máme kvalitní maso, je měkké za několik minut dušení. Pokud maso za tuto dobu měkké není, podlijeme ho vývarem a dusíme, dokud není měkké. Mezitím si připravíme na oleji na plátky nakrájené žampiony a pórek. K měkkému masu si tuto směs přidáme a společně chvilku podusíme. Takto připravenou kýtu podáváme s bramborovými hranolky nebo pečenými bramborami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Čertovský špíz

» Vepřová pečeně na zelí

» Kotlety na zelenině s bramboráčky

» Masové závitky se zelím na pivě

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt