Recepty » Vepřové maso » Vepřová kýta na pórku

Vepřová kýta na pórku

Vepřové maso připravené na pórku, zázvoru a podávané s rýží.

Suroviny:
0,5 kg vepřové kýty
200 g pórku
vývar na podlití nebo pokud není, lze použít masox
2 lžičky solamylu
2 lžíce červeného vermutu
zázvor
olej
sůl
pepř
cukr

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky či proužky. Solamyl namočíme ve 2 lžících vody. Pórek očistíme a nakrájíme na plátky a oddělíme na drobnější díly. Maso dáme do mísy, osolíme ho, opepříme, přidáme vermut, připravený solamyl a zakápneme olejem. Promícháme a dáme na hodinu do lednice. Na pánvi rozpálíme olej a dáme trochu zázvoru, který necháme zpěnit. Přidáme maso a restujeme za stálého míchání, poté přisypeme pórek, promícháme a počkáme, až pórek chytne barvu. Podlijeme trochou vývaru, přidáme malé množství cukru a dusíme, dokud maso nezměkne. V případě potřeby můžeme ještě podlít vodou. Podáváme s dušenou rýží.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Guláš na bulharský způsob

» Vepřová plec jako srnčí

» Vepřový guláš s žampiony a šunkou

» Panenka na grilu jako minutka

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt