Recepty » Moučníky » Věnečky z odpalovaného těsta

Věnečky z odpalovaného těsta

Potřebuje-li kdokoliv zákusky pro slavnostní příležitost, nejlepší volbou je příprava domácích. Vynikající jsou věnečky, u kterých pak má každý problém udržet se, aby jich nesnědl příliš mnoho.

Suroviny:
¼ l vody
špetka soli
25 dkg polohrubé mouky
5-7 vajec
10 dkg másla
1 lžička cukru

Postup přípravy

Nejprve necháme přejít varem vodu, máslo, sůl a cukr. Ihned odstavíme. Pro vznik hladkého těsta musíme sypat mouku do nádoby za stálého míchání až do doby, kdy se nechytá krajů. Poté se musí nádoba přikrýt utěrkou a nechat těsto vychladnout. Pro dokončení těsta pak použijeme vejce, která do něj vmícháme po jednom, až se začne lesknout.

Připravíme si vše potřebné na pečení. Na plech použijeme pečící papír. Teplotu trouby nastavíme na 200°C a rozehřejeme ji. Mezi dobou, kdy se trouba rozehřívá, stříkáme na papír zdobičkou věnečky malých rozměrů. Na plech jich vytvoříme asi 25 – 30 kusů. Plech vložíme do trouby a snížíme teplotu na 175°C. Věnečky necháme péct 15 – 20 minut. Za tuto dobu v žádném případě neotvíráme troubu, protože by se srazily! Po této době věnečky vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Rozkrojíme je a stříkáme připraveným krémem. Na vrch je ozdobíme buď moučkovým cukrem nebo citronovou polevou. Ze zde uvedených surovin lze připravit okolo 50 – 60 věnečků.

Krém na náplň
½ l mléka
1 vanilkový pudinkový prášek
3 vanilkové cukry
½ másla
2-3 lžíce rumu

Do mléka namícháme pudinkový prášek a vanilkový cukr, uvaříme puding a potom necháme vychladnout. Připravíme si misku, ve které ušleháme polovinu másla. Připravíme si puding, který by měl být vychladlý, ale ne moc, aby se při míchání krém nesrazil. Po lžících tedy vkládáme do rozšlehaného másla puding a vytvoříme tak krém. Nakonec přidáme 2 – 3 lžíce rumu. Vyšleháním vznikne hladký krém. Pokud se srazí, nahřejeme jej v mikrovlnné troubě, ale pouze na pár vteřin. Potom opět vyšleháme.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Buchty s povidly

» Tvarohový kynutý závin

» Koláč margot

» Broskvový koláč s polevou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt