Recepty » Mleté maso » Sekaná na velikonoční způsob

Sekaná na velikonoční způsob

Sekaná připravená s vajíčkem a anglickou slaninou. Lze ji připravit na velikonoce, ale i kdykoliv v jinou dobu.

Suroviny:
750g mletého míchaného masa
1 housku
3 vajíčka
4 vajíčka natvrdo uvařená
150 g anglické slaniny na klínky
sůl, pepř, majoránka, podravka
strouhanka, mléko
1 cibule
6 stroužků česneku

Postup přípravy

Maso dáme do misky, zalijeme 2 dcl mléka a necháme 1 hodinu odležet. Přidáme 3 vajíčka, namočenou a vymačkanou housku, 1 lžičku soli, 1 lžičku podravky, opepříme, 1 lžičku majoránky, 1 krájenou cibuli a prolisovaný česnek. Zpracujeme pevné těsto, pokud je potřeba přidáme strouhanku. Na mokré podložce uděláme placku, na kraj dáme za sebou vajíčka natvrdo, na ostatní plochu slaninu na klínky. Opatrně sbalíme, uděláme šišku a pečeme při 200°C 1,5 hodiny. Hotové podáváme s vařenými bramborami a zeleninovou oblohou.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Čevabčiči

» Cuketové karbanátky

» Holandské řízečky

» Mletý řízek se smetanou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt