Recepty » Těstoviny » Tuňákové těstoviny

Tuňákové těstoviny

Lehké těstoviny s tuňákem, zeleninou, žampiony, bylinkami a zapečené se sýrem.

Suroviny:
2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě (ne drcený, ale celý)
250 g těstovin
1 větší cibule
200 g celeru
200 g žampionů
1 malá plechovka konzervované kukuřice
½ šálku mléka
hrst bazalky
hrst oregana
5 snítek petrželka (nať) sýr

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu na etiketě. Celer, žampiony a cibuli oloupeme, omyjeme, celer nakrájíme na menší kostky, cibuli na drobno, houby na plátky nebo případně na ještě menší kousky, pokud jsou větší. Tuňáka necháme odkapat přes sítko a rozdělíme na menší kousky. Kukuřici necháme také odkapat od nálevu. Bylinky nasekáme nadrobno a přisypeme je do mléka. Připravíme si pánev s nepřilnavým povrchem a dáme na ni trochu oleje. Restujeme celer a cibulku. Přidáme žampiony a kukuřici a opět chvilku opékáme. Nakonec přisypeme naporcovaného tuňáka. Podle chuti osolíme a opepříme. Poté přemístíme obsah z pánve do zapékací skleněné mísy a promícháme s těstovinami. Přilijeme mléko s bylinkami, promícháme a navrch posypeme tvrdým sýrem. Zapékáme v rozpálené troubě na cca 200°C přibližně 20 minut. Ozdobíme čerstvou zeleninou. Komu přijde chuť málo výrazná, může si přidat trochu sójové omáčky.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Lasagne s houbami

» Těstoviny s masovými knedlíčky

» Těstoviny se zelím a uzeným masem

» Cuketa s klobásou a těstovinami

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt