Recepty » Ryby » Treska wasabi

Treska wasabi

Ryba grilovaná s pastou wasabi, medem, kořením a podávaná s bramborami.

Suroviny:
filé z tresky 4 ks
1 čajová lžička strouhanky
1 čajová lžička medu
1 lžíce másla
2 lžíce pasty wasabi
koření na ryby
čerstvě namletý barevný pepř z mlýnku
citronová šťáva
máslo do zapékací misky
sůl

Postup přípravy

Filé necháme rozmrazit. Připravíme si směs z wasabi pasty, medu, másla a strouhanky. Byla použita pasta, která nebyla moc ostrá, takže se poměr surovin může lišit dle použité pasty wasabi, aby byl pokrm poživatelný. Pravé wasabi je mnohem ostřejší, takže v tomto případě dáme menší množství. Filé osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a přidáme trochu koření na ryby. Nakonec natřeme na povrchu směsí z wasabi. Necháme asi hodinu odstát v lednici. V zapékací misce rozetřeme máslo a vložíme kousky filé, aby vrstva wasabi zůstala směrem nahoru. Rozehřejeme troubu na 200°C, pustíme gril a grilujeme z jedné strany po dobu 15 minut. Podáváme s pečenými bramborami a zeleninou.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Losos na kmínu

» Pečený pstruh na bylinkách a kmínu

» Filé se sýrem a žampiony

» Grilovaný losos s bylinkami a česnekem

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt