Recepty » Omáčky » Telecí plátky v mrkvové omáčce

Telecí plátky v mrkvové omáčce

Libové maso a zelenina jsou zdravé a výživné. Přednosti těchto potravin lze využít pro přípravu telecího masa s mrkví.

Suroviny:
4 telecí plátky, kdo nemá telecí rád, může se použít i vepřové
1 velká cibule
3 větší mrkve
olej, sůl, pepř

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Na oleji orestujeme půl cibule, přidáme maso, které taktéž orestujeme a dusíme za občasného přilévání tekutiny. 2,5 mrkve jemně nastrouháme a přidáme k masu. Polovinu mrkve dáme vcelku stranou a potom použijeme na ozdobu. Když je maso měkké, omáčku případně dosolíme a trochu zahustíme moukou. Maso vrátíme zpět do omáčky. Podáváme s dušenou rýží, do které dáme lžíci petrželky a lžíci jemně nastrouhané mrkve.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Koprová omáčka

» Houbová omáčka se smetanou

» Rajská omáčka

» Svíčková pečeně na smetaně

» Španělské ptáčky

» Guláš s hříbky a zelenými paprikami

» Znojemská hovězí pečeně

» Hovězí na houbách

» Jehněčí maso na majoránce

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt