Recepty » Omáčky » Srnčí na smetaně

Srnčí na smetaně

Pro zpestření jídelníčku si můžeme připravit maso ze zvěřiny, např. srnčí. Na smetaně a při použití špeku a koření dostane lahodnou chuť.

Suroviny:
1 kg srnčí kýty
100 g uzené slaniny (špeku)
6 kuliček nového koření
6 kuliček celého pepře
3 bobkové listy
tymián
1 cibule
2 mrkve
½ celeru
2 lžíce sádla
1 lžíce rybízové marmelády
1 lžíce hořčice
ocet, cukr, sůl
1 smetana ke šlehání

Postup přípravy

Maso očistíme, osušíme, 2/3 slaniny nakrájíme na klínky a maso prošpikujeme. Zbytek slaniny na kostičky vyškvaříme na sádle, přidáme maso a po všech stranách opečeme. Maso vyndáme na talíř, na výpeku dále opékáme zeleninu nakrájenou na kostičky, přidáme tymián, marmeládu, hořčici, osolíme, dodáme asi 2 lžičky octa a 2 lžičky cukru. Vše promícháme, zalijeme vývarem nebo vodou, vrátíme maso zpět a nakonec přidáme koření zavázané v bavlněném sáčku nebo čajovém sítku. Vše dáme do trouby a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké. Maso vyndáme a necháme ho v teple. Vyndáme také sáček s kořením a vyhodíme. Zeleninu rozmixujeme nebo propasírujeme, naředíme ještě na potřebné množství, smetanu promícháme s 1 lžící hladké mouky a zalijeme. Provaříme ještě asi 5 minut na mírném ohni. Případně dochutíme podle potřeby. Omáčka má být jemná, aby vynikla chuť masa. Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Koprová omáčka

» Houbová omáčka se smetanou

» Svíčková pečeně na smetaně

» Hovězí na houbách

» Kuře jako bažant

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt