Recepty » Hovězí maso » Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Suroviny:
4 plátky hovězího masa z kýty
2 cibule
1 mrkev
kousek celeru
sterilovaná okurka
2 nožky párku
kousek špeku nebo anglické slaniny
vajíčko natvrdo
hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy

Hovězí plátky naklepeme, aby byly co největší a hlavně aby nebyly potrhané. Osolíme, opepříme a namažeme hořčicí. 1 cibuli, mrkev, celer, okurky, slaninu a párek nakrájíme na proužky a dáme na kraj masa. Pečlivě zabalíme, můžeme upevnit jehlicí, nebo když jsou závitky dobře zabalené, dáme do pekáčku jen tak, obložíme nakrájenou cibulí, zalijeme vodou nebo hovězím vývarem a dáme do trouby upéct doměkka. Do výpeku přidáme trošku hotové jíšky a provaříme. Podáváme s dušenou rýží, ale je možné i s houskovým knedlíkem.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Hovězí na způsob zvěřiny

» Vepřová pečeně s brukvovým zelím

» Rajská omáčka

» Svíčková pečeně na smetaně

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt