Recepty » Ryby » Rybí filé s rajčaty a mozzarellou

Rybí filé s rajčaty a mozzarellou

Zapečená ryba s bylinkami, sýrem, olivami a rajčaty. Jídlo podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.

Suroviny:
0,5 kg rybího filé
olivy cca půl sáčku nakládaných
2 střední rajčata
mozzarella 1 ks balená
bylinky (oregano, tymián, bazalka - cca hrst od každé)
sůl, pepř
olej

Postup přípravy

Olivy necháme odkapat od nálevu. Bylinky nasekáme na drobno a necháme si každé zvlášť oddělené. Rybí filé necháme rozmrznout, přidáme tymián, osolíme a opepříme. Rajčata nakrájíme na drobné kostky a promícháme s oreganem a bazalkou. Mozzarellu nakrájíme na plátky. Připravíme si pánev s nepřilnavým povrchem, dáme do ní trochu oleje. Rybu restujeme. Po pár minutách dáme filé do skleněné zapékací misky. Na filé poklademe připravená rajčata s bylinkami, nakrájenou mozzarellu a přidáme olivy. Troubu nastavíme na 200°C a pečeme pokrm přibližně 15 minut a na závěr zapneme na několik minut gril, aby se povrch opekl dozlatova. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami a čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Filé dušené v zelenině

» Rybí filé s worcesterem

» Pstruh pečený s česnekem a bylinkami

» Tuňákové těstoviny

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt