Recepty » Hovězí maso » Roštěná s žampiony

Roštěná s žampiony

Roštěná patří ke kvalitnímu hovězímu masu. Můžeme si ji jednoduše připravit třeba s žampiony a vajíčkem na způsob volského oka.

Suroviny:
4 roštěnky
olej
40 g másla
sůl, zelená petrželka
4 vejce
žampiony podle chuti

Postup přípravy

Lehce naklepeme, nařízneme kraje a osolíme. Připravíme si pánev s nepřilnavým povrchem. Rozehřejeme na ní tuk nebo olej a vložíme maso a zprudka opečeme z obou stran. Podlijeme vodou, přiklopíme poklicí a dusíme roštěnky do změknutí. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. V druhé pánvi rozehřejeme asi dvě lžíce oleje, přidáme máslo a osmažíme žampiony. Osolíme je, přilijeme několik lžic vody, necháme malou chvíli povařit. Na lívanečníku osmažíme čtyři volská oka. Roštěnky dáme na talíř, navrch dáme žampiony, přidáme volské oko a podáváme s opečenými bramborami, které posypeme nasekanou petrželovou natí. Připravit si k masu můžeme i zeleninovou oblohu, salát a na pokrm dát trochu tatarky.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Hovězí plátky na slanině

» Steak z vepřové svíčkové

» Panenka na grilu jako minutka

» Hovězí maso s limetkovou šťávou

» Maďarský guláš

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt