Recepty » Hovězí maso » Roštěná s kapary a smetanou

Roštěná s kapary a smetanou

Suroviny:
trochu másla
1 cibule
slanina dle chuti
pár bílých pepřů
bobkový list
roštěná dle počtu strávníků
smetana
kapary asi dvě lžíce nebo dle chuti

Postup přípravy

Do kastrolu necháme rozpustit kousek másla, vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, pár bílých pepřů, bobkový list a slaninu a krátce osmažíme. Naklepeme roštěnky a podle potřeby je osolíme. Poté je přidáme do kastrolu, dusíme a podléváme vodou až do změknutí masa. Omáčka se potom procedí, zahustí smetanou a moukou. Do omáčky se dají rozkrájené kapary. Nakonec ještě trochu povaříme. Podávat lze s knedlíky nebo je možné připravit i těstoviny nebo brambory.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Hovězí na způsob zvěřiny

» Svíčková pečeně na smetaně

» Španělské ptáčky

» Guláš s hříbky a zelenými paprikami

» Znojemská hovězí pečeně

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt