Recepty » Vepřové maso » Plněná vepřová kýta s houbami

Plněná vepřová kýta s houbami

Vepřová kýta plněná nádivkou z hub a ochucené česnekem, cibulí a bylinkami.

Suroviny:
1,2 kg vepřové kýty
1 kvalitní párek
2 stroužky česneku
1 větší cibule
pepř, sůl
100 g anglické slaniny
1 lžička drceného kmínu
1,5 housky
250 - 300 g žampionů
0,2 l bílé víno
1 vejce
hrst zelené petržele a pažitky
0,2 l mléka
1 lžička podravky

Postup přípravy

Příprava nádivky
Petržel a pažitku nasekáme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky a část nadrobno do nádivky (asi 100 g), cibuli, slaninu a párek pokrájíme nadrobno. Housky nakrájíme nadrobno a nalijeme na ně mléko, přidáme syrové vejce, nasekané bylinky, česnek, půl lžičky drceného kmínu, osolíme a opepříme a vše promícháme. Na pánvi orestujeme cibuli se slaninou, přidáme žampiony a párek a restujeme. Poté smícháme s první, prozatím tepelně nezpracované částí nádivky.

Poté si připravíme maso. Omyjeme ho, osušíme a nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Naplníme masovou kapsu připravenou nádivkou a musíme uzavřít buď jehlicemi nebo zašít motouzem. Na povrchu ještě trochu osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Takto připravené maso položíme do kastrolu a podlijeme vínem a vodou. Dochutíme lžičkou podravky. Přiklopíme poklicí a pečeme v troubě do změknutí masa. Asi v polovině pečení přidáme zbylé nakrájené žampiony. Když je maso měkké, rozkrájíme ho na plátky a podáváme s bramborovými knedlíky a špenátem.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Kotlety na česneku

» Kotlety s paprikami

» Přírodní vepřové kotlety

» Kotlety na hořčici

» Vepřové s fazolkami a houbami

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt