Recepty » Vepřové maso » Plněná vepřová krkovice

Plněná vepřová krkovice

Vepřové maso plněné anglickou slaninou, zeleninou a jako příloha bramborové krokety.

Suroviny:
1 kg krkovice
anglická slanina asi 100 g
2 cibule
okurky sterilované
1 čerstvou papriku , 1 mrkev
sůl
pepř
francouzská hořčice

Postup přípravy

Maso očistíme a osušíme. Po délce rozkrájíme tak, aby se nedokrojilo až dolů a vznikly kapsičky. Uvnitř osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Do jednotlivých kapsiček dáme anglickou, cibuli, okurky, papriku a mrkev nakrájené na klínky. Maso trošku zasypeme lžičkou podravky a svážeme motouzem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 90 minut. Po upečení sundáme motouz a nakrájíme na plátky. Podáváme s bramborovými kroketami a obložené zeleninou, možné i s houskovým knedlíkem a dušeným špenátem.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Plněný bramborák

» Lahůdkový bůček

» Masové kostky na karí

» Marinovaný jelení hřbet

» Vepřová pečeně s brukvovým zelím

» Debrecínské závitky

» Krkonošské rizoto

» Segedínský guláš

» Vepřová panenka s hořčičnou omáčkou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt