Recepty » Vepřové maso » Pikantní vepřové na paprikách

Pikantní vepřové na paprikách

Pečené vepřové maso na pikantní způsob se zeleninou a rýží.

Suroviny:
2 červené papriky
chilli paprika nebo chilli koření (koření asi čtvrt až půl lžičky – podle toho, jak je ostré)
2 cibule
3 stroužky česneku
0,8 – 1 kg vepřové maso (kýta nebo plecko)
1 lžička tymiánu
1 lžička majoránky
vývar
sůl
pepř
1 lžička mleté papriky
1 lžička citronové šťávy

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Cibuli na kostičky a česnek na plátky. Papriku nakrájíme na menší kostky. Na olivovém oleji opečeme cibuli, česnek a papriku. Za pár minut přidáme chilli koření (nejprve méně, ochutnáme a podle chuti případně přidáme), majoránku a tymián. Ještě chvilku opékáme a dáme stranou. Maso nakrájíme na kostky. Dáme na něj mletou papriku, citronovou šťávu. Poté ho vložíme do pánve po zelenině a restujeme asi 3 – 4 minuty. Připravíme si zapékací mísu, dáme do ní zeleninu a maso. Vše opepříme a osolíme a podlijeme vývarem. Přikryjeme a pečeme asi 90 minut. Podáváme s rýží.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Kotlety na česneku

» Přírodní vepřové kotlety

» Kotlety na hořčici

» Vepřové s fazolkami a houbami

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt