Recepty » Vepřové maso » Pikantní marinované kotlety s cuketou

Pikantní marinované kotlety s cuketou

Marinované vepřové maso s pečenými bramborami a opečenou cuketou.

Suroviny:
1 kg kotlety bez kosti
150 g kečupu ostrého nebo pyré
1 – 2 lžičky zázvoru
3 - 4 stroužky česneku
1 feferonka
1 lžička sladké mleté papriky
2 lžíce sójové omáčky
plátky cukety
pepř čerstvě namletý z mlýnku
2 lžíce medu
sůl
hrst zelené petržele
olej
vývar

Postup přípravy

Nasekáme si nadrobno česnek a feferonku. Smícháme kečup, med, česnek, feferonku, zázvor, papriku a sójovou omáčku a vytvoříme marinádu. Připravíme si maso. Osolíme ho a opepříme a dáme do skleněné mísy. Potřeme maso marinádou a dáme alespoň na 12 hodin marinovat do lednice.

Příští den rozehřejeme troubu a vložíme do ní maso v zapékací míse. Přikryté pečeme do změknutí masa. Podléváme vývarem. Když je maso měkké, nakrájíme ho na plátky a dáme na talíř. Jako přílohu si připravíme pečené brambory, které posypeme zelenou petrželí. Cuketu oloupeme a nakrájíme na plátky. Osolíme je a opepříme a na oleji na pánvi osmahneme z obou stan. Společně s bramborami je jako přílohu podáváme k masu.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Kotlety na hořčici

» Vepřové v žampionové omáčce

» Kotlety s žampiony jako zvěřina

» Uzené se zelím a cukeťáky

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2018 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt