Recepty » Ryby » Pikantní filé

Pikantní filé

Rybí filé na pikantní způsob s rajčaty, cibulí a česnekem.

Suroviny:
balení zmrazeného filé (500 g)
sůl
citrón
40 g oleje
40 g másla
1 menší cibule
3 stroužky česneku
konzerva loupaných italských rajčat
několik snítek zelené petržele
pepř
kari koření
chilli koření

Postup přípravy

Filé necháme rozmrazit, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a petržel nasekáme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a opékáme na něm filé z obou stran několik minut. Na druhé pánvi rozehřejeme máslo a krátce restujeme cibulku, až zesklovatí, přidáme česnek, rajčata, chvíli zahříváme a poté do směsi přidáme opečené kousky filé. Dusíme chvilku (cca 10 – 15 minut), aby všechny části byly měkké a dobře tepelně upravené. Nakonec posypeme trochou kari koření a chilli. Jako přílohu zvolíme vařené brambory. Vše posypeme zelenou petrželkou.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Losos s citronem a koprem

» Candát na víně

» Treska s paprikami

» Treska na kari

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt