Recepty » Moučníky » Perník politý čokoládou

Perník politý čokoládou

Perník s čokoládou je chutný a jednoduchý moučník.

Suroviny:
½ kg polohrubé mouky
¼ kg cukru krupice
1 prášek do perníku
čokoláda na vaření
rostlinný tuk do polevy (asi 2 dkg dle velikosti čokolády)
1 lžíce kakaa
1 a ½ prášku do pečiva
2 vanilkové cukry
4 vejce
2 dcl oleje
3 dcl mléka
marmeláda

Postup přípravy

Těsto připravíme smícháním mouky, kakaa, cukru, vanilkového cukru, vajec, prášku do perníku, prášku do pečiva, mléka a oleje. Vše v míse šleháme přibližně 4 minuty. Těsto musí být hladké. Potom ho vylijeme na připravený plech, který jsme již předtím vymazali a vysypali. Pomocí malé lžičky vložíme malé kousky marmelády do těsta, podobně jako při vkládání ovoce do bublaniny. Poté vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut při 200°C. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

Připravíme si čokoládu a 2 dkg rostlinného tuku, obojí rozehřejeme ve vodní lázni, což je hrnec vložený v jiném hrnci, jenž je naplněný vodou, a polijeme jí povrch perníku. Pokud nechcete přidávat do čokolády tuk, počítejte s horším rozetřením čokolády, zatímco s tukem tak rychle netuhne a rozetření polevy je rovnoměrné. Vše necháme ztuhnout a poté podáváme jako chutný moučník.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Drobenkový koláč s jablky

» Svatební koláče

» Bábovka s kakaem a ořechy

» Sváteční štrůdl

» Plněné rohlíčky

» Jahodový koláč

» Vánočka

» Mazanec

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt