Recepty » Ryby » Pečený pstruh na bylinkách a kmínu

Pečený pstruh na bylinkách a kmínu

Pstruh pečený v troubě s bylinkami (petržel, tymián, pažitka), kmínem, cibulí. Podáváme s bramborami.

Suroviny:
2 porce pstruha
40 g másla
trochu oleje
2 – 3 cibule dle velikosti
kmín (lepší je drcený pro lepší chuť)
sůl
hladká mouka
pažitka
petržel
snítka tymiánu na 1 rybu

Postup přípravy

Nejprve oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Pažitku a petržel nakrájíme nadrobno. Pstruhy omyjeme, osušíme a posypeme solí a kmínem. Ryby poté obalíme v hladké mouce. Dovnitř ryb vložíme bylinky, přidáme do každého pstruha snítku tymiánu, trochu posypeme kmínem a vložíme několik koleček cibule. Připravíme si zapékací skleněnou mísu. Předehřejeme trouba přibližně na 180 až 190 stupňů. Necháme rozehřát máslo a olej a poté dáme ryby do misky společně s nakrájenou cibulí. Necháme péct, aby byly ryby měkké, dle trouby přibližně 20 – 30 minut. Vršek by měl být opečený dorůžova. Podáváme s vařenými nebo pečenými bramborami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Pstruh na másle

» Pstruh pečený s česnekem a bylinkami

» Obalovaná ryba v parmezánu

» Pstruh na bylinkách s houbami

» Losos na kmínu

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt