Recepty » Ostatní » Pečený králík po francouzsku

Pečený králík po francouzsku

Králičí stehna pečená s žampiony, olivami a podlévaná vínem. Podávané s bramborami.

Suroviny:
5 králičích stehen (či případně jiných částí králíka)
olej
divoké koření (případně jednotlivě pepř, tymián, nové koření, bobkový list)
100 g žampionů
2 dl červeného vína
zelené olivy 30 g
20 g hladké mouky
2 cibule

Postup přípravy

Maso omyjeme, osušíme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Olivy použijeme bez nálevu. Na pánev dáme olej, rozehřejeme, přidáme cibuli a poté maso a opečeme dozlatova. Poté podlijeme vodou, případně vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme do změknutí masa. Postupně přidáme koření, červené víno a poté zahustíme hladkou moukou, kterou jsme si předtím rozmíchali ve studené vodě. Když je maso měkké, vyndáme ho, šťávu procedíme, maso dáme zpět, přidáme žampiony a olivy a ještě chvíli dusíme. Nakonec ještě případně podle chuti dosolíme. Podáváme s bramborami, třeba na lyonský způsob.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Dušený králičí hřbet

» Králík na smetaně

» Krůtí stehna pečená s žampiony

» Smažená krůtí játra s cibulí

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt