Recepty » Ostatní » Pečený králík

Pečený králík

Pro zpestření jídelníčku si můžeme zvolit i jiné druhy masa. Zkusit lze třeba králíka. Opečený s bůčkem nebude tak suchý a přidaný česnek dodá potřebnou příchuť. Podávat lze s různými druhy knedlíků a dušeným zelím.

Suroviny:
Potřebujeme pro 4 osoby
4 králičí stehna
0,5 kg vepřového bůčku
česnek podle chuti
1 větší cibule
sůl, kmín
1 sáček zelí kysaného

Postup přípravy

Připravíme si vhodnou pečící nádobu, do které rozložíme stehna a na 4 části nakrájený bůček. Cibuli nakrájíme na plátky a střídavě rovnáme králíka, maso a cibuli. Vše potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a posypeme kmínem. Trochu podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 200°C asi na 1 hodinu přiklopené poklicí. Na dopékání odstraníme poklici a ještě asi 20 minut pečeme. Podáváme s dušeným zelím a houskovými, bramborovými nebo chlupatými knedlíky.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Jehněčí maso na majoránce

» Telecí roláda

» Kotlety na zelenině s bramboráčky

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt