Recepty » Kuřecí maso » Pečené kuře na víně a žampionech

Pečené kuře na víně a žampionech

Kuře s česnekem, žampiony, nakládanými rajčaty a pečené na víně.

Suroviny:
kuře
1 cibule
5 stroužků česneku
1 konzerva italských rajčat
rum nebo koňak 0,5 dl
barevný pepř
černý pepř
10 ks žampionů
1 masox nebo vývar
citron
máslo
petržel nať (podle chuti – může být i větší množství)
sůl
bílé víno 0,2 l

Postup přípravy

Česnek nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky, žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky, petržel nasekáme nadrobno. Dále si připravíme kuře, které omyjeme, osušíme, naporcujeme a zbavíme přebytečných částí tuku a kůže. Poté kusy osolíme a opepříme barevným a černým pepřem. Na pánvi necháme rozpustit máslo a opečeme na něm krátce kousky kuřete. Kuře vyjmeme a na másle zpěníme cibuli. Postupně přidáme další ingredience. Do pánve vkládáme postupně žampiony, podlijeme bílým vínem, vývarem (případně použijeme masox), přidáme rajčata, česnek a nasekanou petržel. Chvíli mícháme a dusíme a poté odstavíme. Nyní si připravíme pekáč nebo zapékací mísu. Vložíme do nádoby kuře, pokapeme rumem nebo koňakem, citronovou šťávou a přidáme připravenou směs ze zeleniny a žampionů. Dáme do trouby a pečeme do změknutí při 170°C. Podáváme s bramborami.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Kuřecí maso cacciatore

» Kuřecí s pomerančovou marinádou

» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami

» Kuřecí plněná kapsa

» Kuřecí s žampiony

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt