Recepty » Drůbež » Pečená kachna

Pečená kachna

Suroviny:
1 kachna asi 2kg
sůl, kmín

Postup přípravy

Kachnu očistíme, osušíme, pořádně promažeme solí a okmínujeme. Podlijeme trochu vodou a pečeme při 200°C asi 1,5 – 2 hod. Pokud neznáme stáří drůbeže, sledujeme aby se maso zbytečně nerozpadlo nebo neusušilo. Pravidelně poléváme výpekem. Podáváme s bramborovými špalíčky a kysaným zelím. Pokud se rozhodneme pro houskový knedlík, hodí se i zelí červené.

Diskuse k článku (1)


Související obsah

» Vepřová pečeně s brukvovým zelím

» Houskové knedlíčky

» Pikantní krůtí játra

» Bramborové knedlíky

» Husí prsa s hlávkovým zelím

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt